Aixeca’t i programa

Asseguts en front de l’ordinador, hores i hores, rompent-nos el cap per escriure, programar, dissenyar… Hores, hores i més hores.

Salut física i vida sedentària és una ponència que, possiblement, molts pensareu que no acaba d’encaixar en un esdeveniment “tecnològic” com és la WordCamp. Però la realitat és que la salut física és una cosa que té molt a veure amb les nostres feines, i que sovint oblidam quan parlam de món tecnològic. La nostra capacitat de concentració i anàlisi està vinculada de manera molt estreta a la manera com ens asseiem i quant de temps estam en la mateixa posició.

Segurament no vos haureu adonat, però molts del que fem feina teclejant en front de la pantalla de l’ordinador fem apneas, és a dir, que deixam de respirar, encara que sigui de manera inconscient. Això pot afectar la nostra son, la nostra capacitat pulmonar i, sobretot, el nostre cervell.

També és molt comú que tots aquells que fem feina en front d’un ordinador tenguem poca relació amb els esports, tot i que de cada vegada, i afortunadament, som menys. A aquest fet se li ha de sumar l’estrès generat per la feina, el qual ens afecta més enllà de la vida estrictament laboral.

Pot semblar contradictori que el treball de la majoria de programadors i dissenyadors sigui, precisament, fer més senzilla la vida de les persones, ja sigui amb aplicacions, llocs d’informació, un disseny fàcil d’entendre i d’utilitzar, etc. I que, al mateix temps que tractam de millorar la vida de les persones, deixem de banda la nostra salut. Per aquesta raó i per a moltes d’altres, des de la @WordCampPMI ens hem posat en contacte amb Antonio Tugores, formador de professors de la Escuela Internacional de Yoga.

Els coneixements i l’experiència de Tugores ajudaran a tots els assistantes a comprendre millor la importància de respectar el nostre cos per així ser capaços de millorar la qualitat de la nostra vida alhora que també ens farà ser més eficients en el treball.